Sport

Nastavljaju se fudbalske lige mlađih selekcija: Omladinci nadomak elite, blizu i kadeti

Predstojećeg vikenda nastavljaju se lige mlađih selekcija u okviru Fudbalskog saveza zapadne Srbije (FSRZS), a u Novom Pazaru najavili su da prolećnu polusezonu dočekuju sa mnogo ambicija.

“Sve selekcije pripremale su se u Novom Pazaru i zadovoljni smo kako je sve proteklo. Omladinci su blizu elite, što ćemo pokušati da ostvarimo i sa kadetima. Mlađi kadeti i mlađi omladinci vodeći su u svojim ligama. Ima tu dosta kvaliteta, posebno kod omladinaca i kadeta. Ispratihemo ih, a probaćemo i da rezultatski zaokružimo jednu od najuspešnijih sezona za naše mlađe kategorije”, rekao je sportski direktor Pazaraca Kenan Kolašinac.

U elitnoj omladinskoj ligi FSRZS, vodeći Novi Pazar ima 39 bodova, čak 13 više od drugoplasiranog čačanskog Borca 1926.

Izabranici trenera Ahmeta Ćorovića prolećnu polusezonu otvaraju gostovanjem devetoplasiranoj Slogi iz Požege, koja ima 19 bodova.

“Ekipa je spremna. Idemo u Požegu po nova tri boda. Nadam se da ćemo nastaviti s pobedama, da ćemo završiti sezonu uspešno i kao prvi proći kroz cilj”, naveo je Ćorović.

U najjačoj kadetskoj ligi FSRZS, Novi Pazar je drugi sa 32 boda, pet manje od vodeće Sloge iz Kraljeva.

Rival u prvom kolu nastavka prvenstva u Šapcu je Savacijum, koji je osmi sa 21 bodom.

“Liga je izuzetno ujednačena. Trudili smo se da damo maksimum tokom priprema. Idemo iz meča u meč. Nadam se da ćemo na kraju, zajedno sa omladincima, na najlepši način proslaviti kraj sezone”, kazao je treenr kadeta Novog Pazara Staniša Sretenović.

M. Minić

Podeli