DruštvoVesti

Sajam turizma od 24. do 27. marta na Beogradskom sajmu

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma koji će pod sloganom “Između planina i mora” biti održan na Beogradskom sajmu od 24. do 27. marta, učestvovaće više od 40 domaćih i stranih tur-operatora, veliki broj turističkih agencija. Na sajmu će se predstaviti Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi a pojedinačno će nastupiti izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Posetiocima će prvi put biti ekskluzivno predstavljene i dve nove destinacije a reč je o Maleziji i Demokratskoj Republici Sao Tome i Principe.

Pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Jelena Milenković Orlić je ocenila da je za ministarstvo ovo dobra prilika za razvoj saradnje sa drugim zemljama i najavila da će na sajam turizma doći i sedam ministara turizma iz regiona i sveta.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Srbije (TOS), Marije Labović, ova organizacija će na sajmu turizma nastupiti pod sloganom “Srbija. Doživi”, koji predstavlja i novi brend Srbije kao turističke destinacije.

I ove godine će biti nastavljen program organizovanog dovođenja kupaca, koji će biti realizovan u saradnji sa poslovnim partnerima Sajma turizma, Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva. U posebnom prostoru B2B mitings u hali 1. planirano je održavanje poslovnih sastanaka.

Očekuje se da ih bude dosta kao i 2020. godine, kada je tokom prva dva poslovna dana održano više od 300 sastanaka.

 

Izvor: Tanjug

Podeli