Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Mati─ç danas posetila Tutin

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Mati─ç sa saradnicima, danas je posetila Op┼ítinu Tutin za ─Źiju je realizaciju projekta izgradnje Rekreacionog centra, na zalaganje SDP-a i Rasima Ljaji─ça, resorno ministarstvo izdvojilo 34, 5 miliona dinara. Ugovor o izgradnji sportsko-rekreativnog centra potpisan je sa predsednikom Op┼ítine Tutin Salihom Hotom kome je prisustvovala i predsednica Skup┼ítine op┼ítine Fazila Ferizovi─ç.

“Ovaj projekat je jako bitan da se realizuje, a ho─çe u toku ove godine jer je resorno ministarstvo izdvojilo novac, lokacija je odre─Ĺena i ne─çe biti prepreka za izgradnju Rekreacionog centra, i zahvaljujem ministarki Mati─ç ┼íto je danas do┼íla u Tutin ovim, za sve gra─Ĺane, lepim povodom”, kazao je predsednik op┼ítine┬á Salih Hot.

“Drago mi je ┼íto sam danas u Tutinu i ┼íto smo potpisali jedan ovako jako va┼żan projekat za op┼ítinu, i podse─çam da smo i do sada kao ministarstvo podr┼żavali mnoge projekte koji su ve─ç realizovani kao ┼íto je izgradnja Eko parka “Cikiljevac” tako da smo od 2015.godine do danas izdvojili 65 miliona dinara”, kazala je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Mati─ç. Ona je rekla da Tutin ima veliki potencijal, pre svega u sektoru turizma, eko, omladinskog, sportskog i da ─çe ministarstvo na ─Źijem je ─Źelu┬á uvek podr┼żati ovakve projekte.

“Nadam se da ─çe nakon pandemije koronavirusa Op┼ítina Tutin nastaviti da se razvija u pravcu turisti─Źke infrastrukture ali i putne i da ─çe oja─Źati i ekonomski. Geografski polo┼żaj Tutina je veoma zna─Źajan i blizina BiH i Crne Gore ─Źine ga zna─Źajnom destinacijom. Znam da se Op┼ítina Tutin trenutno nalazi u kategoriji devastiranih op┼ítina ali zajedni─Źkim snagama ─çemo u─Źiniti da ga pretvorimo u jedan lep i moderan grad”, dodala je Mati─çeva.

Predsednica Skup┼ítine op┼ítine Tutin Fazila Ferizovi─ç je zahvalila ministarki trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjani Mati─ç za izdvojeno vreme da do─Ĺe u Tutin i ┼íto je resorno ministarstvo prepoznalo va┼żnost predlo┼żenih projekata te pomoglo njihovu realizaciju. “Ono ┼íto je planirano da se uradi, danas potpisanim projektom, jeste rekonstrukcija starih terena koji su zaista u lo┼íem stanju, tako da ─çe teren za fudbal da dobije novo ruho a teren za ko┼íarku novu sportsku podlogu. Predvi─Ĺeno je i da se izgrade jo┼í dva de─Źija igrali┼íta, atletska staza i sve ─çe to biti upotpunjeno zelenom povr┼íinom sa prate─çim mobilijarom i osvetljenjem i to┬á nama otvara puteve zato ┼íto Tutinu fali te sportske infrastrukture i nadamo se da ─çemo ovim projektom mo─çi┬á da obnovime na┼íe tradicionalne “Sand┼ża─Źke igre”, dodala je Ferizovi─ç.

B.V.

 

 

 

Podeli