KulturaVesti

Beldocs festival posle dve godine ponovo u Novom Pazaru

Ekipa Beldocs-a, jednog od najvećih dokumentarnih filmskih festivala na Balkanu, još od prvog festivalskog izdanja 2008.godine, trudi se da napravi jedinstven prostor u kome će se slaviti specifičnost dokumentarnog filma i debatovati o gorućim temama čovečanstva.

To je prostor za slobodu izražavanja i  misli, za promovisanje hrabrih, mladih autora, za slavljenjeetabliranih filmskih velikana, kao i za upoznavanje lokalne publike sa konstantnim evoluiranjem filmskog jezika i filmskih formi. Festival se zalaže za slobodan film koji pomera grnice, za istinu i hrabrost u izražavanju.

U Novi Pazar, ovaj festivala nakon dve godine stiže i trajaće od 14. do 18. maarta na kome će se prikazati pet filmova:”Krtica”, “Za Samu”, “Ova zemlja je moja zemlja”, “Radijska tišina” i “Nešto prelepo što preostane”. Projekcije su od 20h a ulaz je slobodan.

Urednica dramskog i filmskog programa novopazarskog Kulturnog centra, Elma Šabanović kaže da Kulturni centar na ovaj način afirmiše i promoviše evropsku produkciju.

B.V.

Podeli