DruštvoVesti

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru sve povoljnija

“Drago  mi je što posle dužeg vremena mogu da kažem da je epidemiološka situacija u gradu u poboljšanju. Svi parametri koje pratimo, u odnosu na prošlu nedelju su u stagnaciji, tako da je broj prvih pregleda u kovid ambulanti ispod 50, broj hospitalizovanih na današnji dan je 7, i ako se ovako nastavi, nadam se brzoj normalizaciji situacije”, kazao je za RTV Novi Pazar direktor ZZJZ dr Šefadil Spahić.

Spahić je dodao da se usled povoljnije situacije normalizuje i rad u ZZJZ pa se sve više rade i analize i rezultati koji su se radili pre korone ali ipak dodaje da se strpimo još malo i ipak pošujemo protivepidemiološke mere kao ne bi dozvolili ovoj nepredvidivoj bolesti da opet uzme maha. Naročito je zamolio školarce da još uvek koriste dezinfekciona sredstva, nose maske…

Ono čime dr Spahić nije zadovoljan  jeste procenat vakcinisanih građana. Punkt u Domu omladine je pre nekoliko dana zatvoren upravo zbog malog interesovanja građana ali svi koji žele da izvrše imunizaciju, to mogu učiniti na punktu u Domu zdravlja.

B.V.

 

Podeli