COVID-19Vesti

Austrija od 5. marta ukida gotovo sve epidemiološke mere

Austrijski kancelar Karl Nehamer saopštio je danas da je odlučeno da se od 5. marta ukinu gotovo sve epidemiološke mere i ograničenja uvedeni zbog korone.

Nehamer je na konferenciji za štampu posle sednice vlade sa guvernerima pokrajina i ekspertima kazao da je korona virus ekstremno fleksibilan, da se stalno menja, i zato je važno menjati mere i brzo reagovati.

Naveo je da je pre osam i po nedelja došlo do promene kad se pojavio omikron soj, da je nauci bilo potrebno da proceni novu mutaciju, pre svega kako će se odraziti na građane i zdravstveni sistem.

Beč neće ukinuti 2G pravilo u gastronomiji

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig najavio je danas, nakon što je austrijska vlada saopštila da dalje popušta epidemiološke mere, da će ta pokrajina nastaviti sa uzdržannijim “epidemiološkim kursom”.

“Ulazimo u novu fazu pandemije, ali to nije razlog da budemo nemarni. I danas imamo veoma veliki broj novozaraženih. Primetili smo u Beču da je po završetku semestarskog raspusta ponovo došlo do skoka novozaraženih. To će druge pokrajine, u kojima je raspust u tokunili tek predstoji, tek primetiti. Zato je potrebna dalja obazrivost”, ukazao je Ludvig na pres konferenciji.

 

Izvor: Tanjug

Podeli