DruštvoVesti

”Hasene” nastavlja da pomaže

U okviru ”Zimske akcije”, koju realizuje Humanitarna organizacija Hasene, paketi sa osnovnim životnim namirnicama uručeni su danas i članovima Udruženja gluvih i nagluvih u Novom Pazaru.

Paketi HO ”Hasene” u okviru ”Zimske akcije” stigli su do 800 sandžačkih porodica, različite verske i nacionalne pripadnosti. Osim uobičajenih osnovnih životnih namirnica, u paketima koji su danas uručeni članovima Udruženja gluvih i nagluvih bilo je i suvog mesa.

”Uovoj zgradi smo počeli ovde i završavamo sa ovom ”Zimskom akcijom. Pre nekoliko dana družili smo se sa članovima Saveza slepih i slabovidih, danas smo ovde sa Udruženjem gluvih i nagluvih kojima ćemo udeliti prehrambene pakete”, izjavio je koordinator Humanitarne organizacije ”Hasene” Edis Ujkanović.

Za članove Udruženja gluvih i nagluvih saradnja sa donatorima iz organizacije Hasene je dragocena, istakla je sekretar udruženja Amela Alivodić. Naglasila je da je 37 porodica Udruženja gluvih i nagluvih danas dobilo vredne pakete pomoći. Alivodić je podsetila da sa organizacijom ”Hasene” uspešno sarađuju od 2018. godine, te izrazila zahvalnost lokalnim donatorima, kao i onim iz Austrije, koji su takođe učestvovali u današnjoj akciji.

Nakon zimske, sledi još bogatija, Ramazanska akcija – najavljuju organizatori.

S.Lj.

 

Podeli