SvetVesti

Preminuo dečak koji je upao u bunar: Mali Hajdar iz Avganistana nije izdržao

 Dečak  iz Avganistana koji je četiri dana bio zarobljen u bunaru je preminuo. Spasioci su danas uspeli da izvuku šestogodišnjaka po imenu Hajdar iz bunara, nakon višednevne danonoćne spasilačke misije. Nažalost, meštani su rekli za Bi-Bi-Si da dečak nije davao znake života.

Spasioci su rekli da je dečak prestao da komunicira u četvrtak sa njima. Hajdar je bio zarobljen u bunaru u selu Šokak od utorka. Dečak se zaglavio na dubini od oko 10 metara, a mediji prenose da je dubina bunara 25 metara.

Spasioci su kopali danima kako bi stigli do zarobljenog dečaka. Nažalost, danas je stigla i potvrda od talibanskih vlasti da je dečak preminuo. Sa velikom tugom obaveštavamo da nas je mali Hajdar napustio zauvek – napisao je Anas Hakani, savetnik ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo, pre dve nedelje spasioci su se borili za život dečaka koji je pao u bunar u Maroku. Spasilačka misija trajala je puna četiri dana, a pola sata nakon što je dečak izvučen iz provalije, stigla je vest da je preminuo.

Novosti online

Foto: Printskrin/Twitter/BGarattini

Podeli