KulturaVesti

Imamović u Dnevniku: Aleksandra 18. februara u susret 18. rođendanu ‘Starog grada’

U susret narednom festivalu ”Stari grad”, za petak, 18. februar zakazan je koncert Aleksandre Radović, u, kako najavljuju organizatori, atmosferi posebno prilagođenoj ambijentu koncertne dvorane Kulturnog centra Novi Pazar.

Direktor muzičkog festivala ”Stari grad” Aladin Imamović tim povodom bio je gost Dnevnika RTV Novi Pazar i najavio da već počinju aktivnosti vezane za obeležavanje značajnog jubileja, 18 godina od osnivanja ”Starog grada”.

Koncert Aleksandre Radović koja važi za jednog od najboljih ženskih vokala na Balkanu, najpre je planiran za kraj prošle godine, a prolongiran je zbog aktuelne situacije sa pandemijom, objasnio je Imamović.

”Odluku da odložimo aktivnosti u proteklom periodu, doneli smo u saglasnosti sa nadležnim službama i strukom, a iz odgovornosti prema publici i trenutku u kojem smo se našli”, objašnjava Imamović.

Direktor muzičkog festivala ”Stari gard” Aladin Imamović podsetio je da je festival pre 18 godina nastao kao odgovor na potrebe vremena i ljudi koji su živeli na ovom prostoru.

”Stari grad” je bio jedna savršena muzička priča i ponudio je stanovnicima ne samo Novog Pazara i okruženja, već mnogo širem, ex jugoslovenskom društvu, nešto potpuno novo i u stvaralačkom i muzičkom pogledu ali i u tome da se u Novom Pazaru, na daskama koje muziku znače, vide sve sama odabrana muzička imena, bendovi, grupe i pojedinci i da ponude sve što su godinama negovali i pokažu da važe za autentična i važna muzička imena” kazao je on.

Na sceni ”Starog grada” nastupala su sva značajna imena pop-rok scene, bivše ali i aktuelne, istakao je Imamović i kazao da postoje intencije da se takvi uspesi festivala ponove.

Festival su godinama pratili i podržavali prijelji, medijski RTV Novi Pazar, institucije i ustanove, Grad Novi Pazar, Kulturni centar, Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija i drugi sponzori.

U brojna dešavanja koja se organizuju u Kulturnom centru Novi Pazar, a koji važi za centar kulturnih dešavanja u ovom delu zemlje, biće uvršten i najavljeni koncert.

”Ono što mi radimo u Kulturnom centru, nije samo kultura već  i način da oživimo sve ono što je zamrlo tokom godina unazad, a posebno u periodu pandemije” kazao je Imamović koji je i urednik muzičkog programa Kulturnog centra Novi Pazar.

Koncert Aleksandre Radović počeće u 20h. Publika će uživati u izvođenju najvećih hitova u polu akustičnom i akustičnom ambijentu.

Karte su već u prodaji na biletarnici Kulturnog centra Novi Pazar.

Sa Imamovićem je razgovarala urednica informativnog programa RTV Novi Pazar Senada Kalić.

Podeli