Sport

I gimnastika u takmičarskom kalendaru

Gradsko školsko takmičenje u gimnastici održano je posle dužeg vremena, a u sali novopazarske Osnovne škole Meša Selimović nadmetale su se samo učenice osnovnih škola.

Pojedinačno, Džejla Alidemović iz “Vuka Karadžića” pobedila je u uzrastu od prvih do četvrtih razreda, dok je u toj konkurenciji ekipno slavio “Stefan Nemanja” u sastavu Asja Škrijelj, Asja Čeković i Damija Kahrović.

Kada je u pitanju pojedinačni plasman kod petih i šestih razreda, trijumfovala je Esma Mahmutović iz “Stefana Nemanje”, ispred takmičarke “Jovana Jovanovića Zmaja” Lejle Spahić i još jedne učenice “Stefana Nemanje” Line Bondžuković.

Posle vežbi učenica sedmih i osmih razreda, sudije su za pobednice proglasile Henu Šabotić iz “Stefana Nemanje” i Laru Dimitrijević iz “Meše Selimovića”, iza kojih se plasirala predstavnica “Ćamila Sijarića” Esma Ličina.

Takmičenje u gimnastici, koje je osim gradskog imalo i okružni karakter, organizovali su novopazarski Sportski savez, gradski Savez za školski sport i Sportsko-gimnastičko udruženje Pazar.

M. Minić

Podeli