Sport

Radojičić pred Metalac: Ovo je borba za goli život (nedelja, 15.00)

Trener fudbalera Novog Pazara Dragan Radojičić rekao je da ne želi da preti pojačanom Metalcu, čiju superligašku tradiciju veoma ceni, a kojem njegov tim gostuje u 22. kolu Super lige Srbije.

“Svesni smo težine situacije, ovo je borba za goli život. U finišu jesenjeg dela prvenstva ostvarili smo pomak na tabeli, a sada predstoji juriš na ekipe koje su pozicionirane ispred nas. Svaka utakmica je kvalifikaciona i nema kalkulacija, ali nijedan igrač Metalca ne sme da ima veću želju od mojih momaka”, rekao je Radojičić.

Novi Pazar je 14. na superligaškoj tabeli sa 17 bodova, dok je Melalac na 15. mestu i osvojio je bod manje.

“Dobar rezultat u Gornjem Milanovcu trebalo bi da bude i pozivnica navijačima da u nastavku šampionata ispune tribine našeg stadiona. Na nama je da sprovedemo u delo sve što smo radili od prvog dana priprema i onda možemo da se nadamo nekom povoljnom rezultatu”, naveo je Radojičić.

U njegovom timu biće nekoliko igrača pristiglih tokom zimskog prelaznog roka, ali među njima nije francuski internacionalac i član Crvene zvezde Aksel Bakajoko, koji nije želeo na pozajmicu u Novi Pazar.

“Pojačanja su jako dobra. Videćemo da li je za nas završen prelazni rok. Svi znaju na kojoj poziciji bi trebalo da se pojačamo. Momci koji su došli uklopili su se u ekipu, a još važnije u atmosferu. Najvažnije je da radim sa grupom momaka, koji su svesni naše situacije”, naveo je Radojičić.

On je dodao da je zadovoljan što će na meču u Gornjem Milanovcu, koji je zakazan za nedelju od 15 časova, računati na sve igrače.

“Redove smo kompletirali pre tri dana. Danka Kikovića nismo vodili kao povređenog, s obzirom da je trenirao od početka priprema. Ipak, tek sad je snimak kičmenog stuba takav da on može da igra utakmice. Eto, da pojasnim, pošto su se mnogi pitali šta je s njim i što nije igrao tokom našeg boravka u Antaliji”, rekao je Radojičić.

M. Minić

Podeli