RegionVesti

Dritan Abazović razgovarao sa Milom Đukanovićem o formiranju “evropske vlade”

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i izvršni direktor te partije Zoran Mikić razgovarali su u četvrtak sa nizom parlamentarnih stranaka o formiranju “evropske vlade” koju je ta partija predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize u Crnoj Gori, saopšteno je iz Pokreta URA.

Iz Građanskog pokreta URA kažu da je u četvrtak, između ostalih, organizovan i sastanak sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), koji su, kako navode, “ranije najavili podršku evropskoj vladi bez učešća u istoj”.

“Sastanak je obavljen u zgradi Predsedništva i to sa Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem kojima su predočeni prioriteti evropske vlade”, piše u saopštenju URA.

Održani su sastanci i sa Demokratskim frontom (DF) i liderima tog političkog saveza Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, sa predstavnicima Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, predstavnicima manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem i predstavnicima Socijaldemokrata (SD) Damirom Šehovićem i Borisom Mugošom.

“Tokom jučerašnjih sastanaka sa svim akterima zaključeno je da postoji visok stepen usklađenosti povodom formiranja evropske vlade” kažu iz Građanskog pokreta URA i najavljuju da će konsultacije biti nastavljene narednih dana i početkom sledeće nedelje.

Prethodnih dana predstavnici Građanskog pokreta URA konsultacije su obavili sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), Pokretom za promjene (PZP) i CIVIS dok za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: RTS, Vijesti

Foto: (arhivska fotografija)

 

Podeli