RegionVesti

Crna Gora popušta epidemiološke mere: Od sutra rade noćni klubovi i diskoteke

Crna Gora od sutra popušta epidemiološke mere za zaštitu od korona virusa, biće dozvoljen rad noćnih klubova, diskota i školskih izleta i eksurzija u inostranstvo, a povećava se i broj posetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

Galić je na pres konferenciji saopštio da u zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sedište između gledalaca.

“Sve ostale mere ostaju na snazi. Broj novooboljelih u poslednje dve sedmice manji je za oko 42 odsto u odnosu na prethodne dve nedelje, takođe i broj preminulih u poslednje dve sedmice je manji za oko 63 odsto u odnosu predhodne dve nedelje”, rekao je Galić.

Govoreći o ukidanju obaveze nošenja maski, Galić je rekao da IJZ prati epidemiološku situacij i da će uporedo sa situacijom u regionu i svetu proceniti i predložiti mere.

“Nakon stabilizovanja situacije razmotrićemo i taj predlog. Za sada, dok još traje sezona respiratornih virusa, ta mera ostaje na snazi”, rekao je Galić, preneli su podgorički mediji.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/T. Radovanović, ilustracija

Podeli