DruštvoVesti

Sneg paralisao prijepoljska planinska sela, moguće uvođenje vanredne situacije

Sneg koji je padao prethodnih dana još uvek se nije otopio, a već je stigao novi i naneo ogromne probleme meštanima prijepoljske opštine. Ugrožena su visinska sela Aljinovići, Kamena Gora, Pravošvo i Stranjani, pored toga što su su odsečena od matične opštine, u prekidu je snabdevanje električnom energijom.

– U višim predelima prijepoljske opštine je jako teška situacija, sneg koji je napravio velike probleme. Sva mehanizacija je na terenu i dosta putnih pravaca se čisti, ali takođe dosta nekategorizovanih puteva je neprohodno, imamo mesta gde traktori sa duplom vučom koji su do juče čistili danas ne mogu da prođu, zbog visine snega koji je dostigao debljinu preko jednog ipo metra, u selima Pravoševo i Stranjani. Ukoliko ne budemo uspeli da normalizujemo ove putne pravce u naredna dva dana, jer smatramo to optimalnim periodom, bićemo prinuđeni da uvedemo vanrednu situaciju, ali se nadamo povoljnijim vremenskim uslovima koji su najavljeni u narednom periodu – kazao je Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje.

On je dodao da u Prijepolju imam dosta domaćistava do kojih je trenutno ne moguće prići.

– Mi smo u konstantnoj kordinaciji sa vatrogasnim jedinicama, i službama Hitne pomoći ukoliko bude potrebe moći ćemo hitno da reagujemo. Ono što dodatno otežava je prekid električne energije na potezu Кamena Gora, kao i u selu Aljinjovići – dodao je Babić.

PP Media

Podeli