Uhvaćena grdosija koja je mesecima plašila meštane sela u okolini Nove Varoši: Mislili da je medved

Komšiji je prošle godine za samo jedno popodne uništio celu parcelu pod kukuruzom od jednog hektara.

Mladi Radenko Đenadić iz sela Božetići kod Nove Varoši tokom lovačke ekspedicije uspeo je da odstreli neverovatan trofej, divljeg vepra teškog preko 100 kilograma.

– Lovili smo na prostoru lovačke sekcije “vrhovi debelja”, gde je nas desetak lovaca i nekoliko pasa krenulo u izvidnicu. Odjednom se začuo neverovatan zvuk kada je istrčala ogromna grodosija. Na prvi pogled mislili smo da je medved, ali kada je naš kolega Radenko presudnim hicem savladao zver, ispostavilo se da je divlji vepar. Kada smo ga stavili na vagu i izmerili, bio je težak 125 kilogarama – kazao je za RINU, lovac Rade Leković.

Međutim, ovo nije samo običan divlji vepar, već onaj koji je mesecima meštanima okolnih sela na padinama Zlatara pravio velike probleme i materijalnu štetu na imanjima. Tako su samo jednim hicem “ubijene dve muve”. Mlađani Radenko se upisao kao vrstan lovac, a meštani rešili muke.

Divlje svinje u potrazi za hranom sve češće prilaze sve više naseljenima mestima i porodičnim kućama. Ulsed njihovog povećanog broja, pravilno i plankso izlovljavanje jedino je rešenje da ove životinje ne oberu veći deo letine u selima u okolini Nove Varoši.

 

Izvor: Telegraf

Podeli