Počela isplata mladima

Za danas je završena uplata 100 evra, onako kako je i planirano. Država je uplatila novac za ukupno 340.00 građana koji imaju između 16 i 29 godina i oni, ako već nisu primili uplatu, onda u narednim satima treba da očekuju novac i na svojim računima. Reč je o tačno 11.758 dinara.

– Uprava za trezor je jutros izvršila isplatu za 340.000 građana, a u ovaj broj su uključeni korisnici socijalne pomoći. Novčana sredstva građanima biće na raspolaganju odmah po rasknjižavanju od strane banaka – naveli su u Ministarstvu finansija za “Blic BIznis”.

U naredna dva dana, zaključno sa 3. februarom, trebalo bi da budu isplaćeni svi koji su se uredno i prijavili. Na spisku je tačno 1.019.000 mladih.

Poseban redosled isplate ne postoji i neće biti po principu ko se prvi prijavio, njemu i pare. Država će pare uplaćivati po bankama i u zavisnosti od toga će ići i isplata.

A, ukoliko već sada želite da proverite da li su vam jutros i uplaćene pare to možete učiniti vrlo lako – u tri koraka.

Prvo je potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija “Provera statusa prijave”.

Potom, u zadata polja, unesite svoj JMBG i broj lične karte. U trećem koraku biće prikazan i status uplate.

Nova pomoć 10. februara

Za osam dana država će isplatiti i dodatnu pomoć na koju pravo ima 1,7 miliona penzionera. Svakom od njih na račun će 10. februara leći po 20.000 dinara.

– Isplata će biti za sve korisnike kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022. godine bez obzira na datum donošenja rešenja – saopštio je Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

„Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija“, navode iz PIO Fonda.

Uvećane penzije od sutra

Penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti prvi će dobiti uvećanu januarsku penziju, a isplata će početi sutra, 2. februara.

Tada će početi isplata i onima koji primanja dobijaju preko tekućih računa i korisnicima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Sledeći na redu za isplatu su vojni i poljoprivredni penzioneri koji penzije dobijaju preko tekućih računa. Njima će primanja početi da pristižu 5. februara, a penzionerima ovih kategorija kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima, dva dana kasnije, dakle 7. februara. Kao i obično, penzije će poslednji dobiti penzioneri iz kategorije zaposlenih.

 

Izvor: Blic

Foto: SHUTTERSTOCK

 

Podeli
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com