Sport

Međedović u četvrtfinalu ITF turnira u Monastiru

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u četvrtfinale ITF turnira iz M15 serije na tvrdoj podlozi u Monastiru, pošto je u drugom kolu pobedio Andreu Gvererija iz Italije sa 2:1 u setovima (6:2, 1:6, 6:3).

Osamnaestogodišnji Novopazarac je kao 670. igrač sveta na turniru u Tunisu postavljen za osmog nosioca, a 1040. tenisera sa ATP liste, koji se takmiči na osnovu zaštićenog renkinga, savladao je za sat i 47 minuta, iako je u odlučujućem setu gubio sa 1:3.

Međedovićev rival u borbi za polufinale biće još jedan Italijan, 713. teniser planete Omar Đakalone.

I Đakalone je mesto među osam najboljih izborio za sat i 47 minuta, pošto je u dva seta (6:4, 7:6(1)) eliminisao trećeg nosioca Bendžamina Loka iz Zimbabvea.

S druge strane, Međedović i njegov partner u dublu Ali Habib iz Velike Britanije, kao dobitnici specijalne pozivnice organizatora, posle izgubljenog prvog seta (6(5):7) predali su danas četvrtfinale Francuzima Arturu Bukijeu i Martanu Brejzaku.

Bukije i Brezjak će u polufinalu odmeriti snage sa prvim nosiocima iz Zimbabvea, braćom Bendžaminom i Kurtnijem Džonom Lokom, koji su sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2) bili bolji od Nemaca Oskara Morainga i Maksa Hansa Reberga.

M. Minić

 

Podeli