KulturaVesti

Rifatu i Anđeli nagrada ”Amir Dautović”

Nagrada Kulturnog centra „Amir Dautović“ u 2022. godini pripala je glumcima Regionalnog pozorišta Novi Pazar Rifatu Rifatoviću i Anđeli Marić.
Članovi komisije  bili su jedinstveni u stavu da su glumci Regionalnog pozorišta ti koji će poneti titulu laureata, s obzirom na postignute rezultate predstavom ”Ako dugo gledaš u ponor”.
”Komisija je, nakon svih razmatranja i analize biografija i podataka o angažovanju i uspesima pojedinaca u minuloj godini, predložila da se glumcima Rifatu Rifatoviću i Anđeli Marić Nagrada Amir Dautović u 2022. godini dodeli za izvanredna glumačka postignuća na festivalima profesionalnih pozorišta u zemlji i izvan nje ‒ “oni su bili najbolji ambasadori novopazarske kulture u minuloj godini” saopšteno je danas.
Njima će nagrada biti uručena na svečanosti, 7. februara, u Foajeu Kulturnog centra.
Podsećamo, nagrada ”Amir Dautović” ustanovljena je 2017. godine, a Kulturni centar je dodeljuje za afirmaciju kulture suživota, sa akcentom na afirmaciju bošnjačke tradicije i bosanskog jezika, te  predstavljanje Grada Novog Pazara kroz pojedinačno i grupno delovanje na polju obrazovanja, kulture i novinarstva izvan grada u minuloj godini.
Dosadašnji laureati su: Šefka Begović-Ličina, prof. dr Sead Šemsović, Rizah Gruda i msr Zoran Maksimović.
Senada Kalić

Podeli