DruštvoVesti

Održana godišnja Skupština MOUPU

Redovna godišnja Skupština Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Sjenice i Tutina održana u Novom Pazaru. Prisutni članovi Skupštine, predstavnici poljoprivrednih udruženja, usvojili su izveštaj o radu za proteklu godinu, kao i planove i programe rada za tekuću.Na Skupštini je zaključeno da je 2021.godina bila jedna od najuspešnijih godina za ovdašnje poljorpivrednike.

Poljoprprivrednici Novog Pazara su prošle godine ostvarili najveću dobit u poslednjih 15 godina, te je na Skupštini MOUPU zaključeno da je 2021.godina jedna od najuspešnijih do sada. Istim intezitetom biće nastavljeno i ove godine, kada se osim Grada koji je i ove godine iz budžeta, izdvojio 15 miliona, očekuje se I pomoć stranih donatora za ovdašnje poljoprivrednike.
Pomoćnik gradonačelnika i direktor PSSS Novi Pazar Nihad Hasanović kaže da će i u ovoj godini biti pomoći za unapređenje rada poljoprivrednika. Novi Pazar dobio je I agro ekonomistu, koji će pomagati poljorpivrednicima u popunjavanju konkursne dokumentacije.

Prošlom godinom zadovoljni su I poljoprivrednici novopazarskog kraja.
Muzafer Caković iz sela Melaje kaže da je udruženo nastupanje poljoprivrednika put do uspeha, pomoć MOUPU I PSSS mu je od velike koristi.

Ovdašnja Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja broji 56 udruženja što je 1626 članova sa područja Novog Pazara, Sjenice I Tutina.

Podeli