DruštvoVesti

Donatori pomažu Agovićima da dobiju novi dom

Petočlana porodica Agović koja je bez doma ostala usled požara dobiće novu kuću. Brojni donatori i humanisti iz Sandžaka i dijaspore uključili su se u akciju. U rekordnom roku prikupljena su značajna sredstva. Narednu zimu, za razliku od ove koju provode kod rođaka, dočekaće u svom, novoizgrađenom i kompletno uređenom domu.

 

Akcija za pomoć petočlanoj porodici Agović iz Novog Pazara, koja je u subotu usled požara ostala bez krova nad glavom, pokrenuta je u rekordnom roku.

Faik Agović, iako još uvek vidno potresen zbog nesreće koja je zadesila njegovu porodicu, izrazio je zahvalnost svima koji su pritekli u pomoć. Priznaje, takav gest sugrađana nije očekivao.

Posredstvom wapp grupe koju je pokrenuo humanista Kasim Zoranić,  a koja broji više od 260 članova, za samo četiri dana prikupljena su značajna sredstva, obezbeđen građevinski materijal a arhitektonski tim predvođenih Suatom Ljajićem u rekordnom roku izradio je plan za novu kuću.

Donatori će prema rečima Zoranića u svakom trenutku biti informisani o dinamici radova, utrošku sredstava i njihovoj nameni, kako je bio slučaj i prilikom ranijih donacija.

Akcijom koordinira humanista Edin Kolašinac. Posao će se, objašnjava obavljati po fazama, i počeće već danas.

Dokazani humanisti iz Sandžaka i dijaspore koji su ponudili pomoć posredstvom ove wapp grupe, ne žale novaca ni truda da pomognu Agovićima. Doniraju novac, građevinski materijal, nameštaj. U akciju prikupljanja novčanih sredstava i ovom prilikom uključio se Jasmin Halitović. Nemali doprinos dali su i građani koji su na društvenim mrežama podelili apel za pomoć ovoj porodici a nakon što je Radio televizija Novi Pazar u subotu objavila tekst o nesreći koja ih je zadesila.

 

Senada Kalić

Podeli