DruštvoVesti

U Novom Pazaru sva biračka mesta otvorena na vreme

 Referendum o ustavnim promenama održava se danas u Srbiji, a referendumsko pitanje glasi: „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?Pravo glasa ima ukupno 6.510.233 građana, a na raspolaganju su im dve mogućnosti, da zaokruže DA ili NE.

Glasačka mesta u zemlji i inostranstvu biće otvorena od 7 do 20 sati, a prvi, prelimenarni rezultati, kako tvrde u Republičkoj izbornoj komisiji,biće poznati u nedelju do ponoći.

U Novom Pazaru sva biračka mesta, njih 98, otvorena su na vreme, jutros u 7h, i prema rečima predsedika gradske izborne komisije, Radoslava Milića, sve je proteklo i protiče u najboljem redu bez ikakvih problema. Građani su već počeli da izlaze na glasanje a veća izlaznost očekuje se tokom dana jer zbog neradnog dana i hladnog jutra, beleži se maja izlaznost.

“Novina je da na osam biračkih mesta u Novom Pazaru, i to od osnove škole u Lukarima pa do Tabalija , glasaće građani sa područja Kosova i Metohije, konkretno u pitanju su opštine Prizren, Peć,  Orahovac, Klina, Istok i Gora”, dodao je Milić.

Biračka mesta biće zatvorena u 20 sati.

B.V.

Podeli