Danas sednica Kriznog štaba

Sednica Kriznog ┼ítaba za borbu protiv korona virusa bi─çe odr┼żana danas u 15.00 ─Źasova, a na njoj ─çe biti razmotreba epidemiolo┼íka situacija nakon ┼íto se ve─ç nekoliko dana evidentira petocifreni broj novozara┼żenih.

Ju─Źe je prijavljeno rekordnih 13.753 novih slu─Źajava zara┼żenih kovidom-19, a od po─Źetka nedelje taj broj kre─çe se oko 13.000 novozara┼żenih dnevno. Lekari upozoravaju da je prethodnih dana usled ┼íirenja omikron soja pove─çan pritisak na kovid ambulante, ┼íto se mo┼że videti i po sve du┼żim redovima ispred njih.

Mikrobiolog Milanko ┼áekler procenjuje da Srbija jo┼í nije dostigla pik kada je u pitanju broj novozara┼żenih i apeluje da se na─Ĺe neko re┼íenje, jer su dijagnosti─Źki kapaciteti ograni─Źeni i pretrpani, kao i kovid ambulante. Prema pisanju medija, ne o─Źekuje se dono┼íenje novih epidemiolo┼íkih mera, iako ─çe, verovatno, medicinski deo Kriznog ┼ítaba insistirati na 24-─Źasovnim kovid propusnicama, skra─çivanju radnog vremena prodavnica i smanjenju broja dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Krizni ┼ítab bi trebalo da donese odluku o ┼íkolskom raspustu, a mediji navode da raspust verovatno ne─çe biti produ┼żen i sa nastavom bi se nastavilo 24. januara. Prema njihovim saznanjima, moglo bi da bude odlu─Źeno da deca do petog razreda imaju kombinovanu nastavu, a ostali i srednjo┼íkolci onlajn.

 

Izvor: Alo!/Tanjug

Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic

 

Podeli