DruštvoVesti

Sankcionisana 1102 vozača u Novom Pazaru

Prema izveštaju Policijske uprave u Novom Pazaru od 31. Decembra prošle do 12. januara, ove godine, kontrolisano je 1567 učesnika u saobraćaju, od kojih je 1102 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa. Iz saobraćaja su isključena 72 vozača, njih 37 je zatečeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, 8 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 7 vozača je isključeno zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, 8 zbog isteka registracije i 13 vozača zbog nepoštovanja propisa upravljanja vozilom sa probnom vozačkom dozvolom. Najviše vozača, njih 346 sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je 212 vozača i putnika zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas.

Određeno je zadržavanje do 12 časova osmorici vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i petorici zbog alkohola, do istrežnjenja.

Najviše aklohola u organizmu imao je pedesetpetogodišnji vozač koji je vozio sa 2,21 promila i on je najstariji vozač koji je isključen iz saobraćaja, dok je najmlađi vozač osamnaestogodišnjak koji je isključen iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Sudija za prekršaje je kaznio vozače koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci sa po 25 000 dinara, šest meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i po 8 kaznenih poena, dok je pedesetpetogodišnjem vozaču koji je vozio sa 2,21 promila alkohola u organizmu izrekao kaznu u visini od 140 000 dinara, 15 kaznenih poena i 9 meseci zabrane upravljanja vozilom V kategorije.

Iz Policijske uprave Novi Pazar apeluju na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima i da poštuju saobraćajne propise. Podsećaju da je zbog snega i leda na kolovozu obavezno korišćenje zimske opreme.

S.Lj.

Podeli