Intezivno čišćenje snega sa ulica Novog Pazara, uključena i privatna preduzeća

Zbog najavljenih niskih temperatura i slabijeg delovanja soli, sneg sa ulica Novog Pazara se intezivno čisti. Na terenu  su svi radnici JKP” Gradska čistoća”.

Angažovano je  ukupuno 10 mašina, četiri javnih preduzeća i šest privatnih.

Ovaj posao je planirano da se završi u naredna 24 sata, kako bi se građanima ovog grada omogućilo normalno funkcionisanje.

Direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović kaže da će biti očišćen sneg sa svih ulica, a radiće se u svim novopazarskim naseljima.

Onamo gde su uske ulice radiće se ručno i skladu sa mogućnostima, jer parkirana vozila predstavljaju problem radnicima u uklanjanju snega sa ulica grada

Mehanizacija se nalazi na više lokacija grada, a očišćen je i sneg u krugu Opšte bolnice i Doma zdravlja.
Ova odluka o angažovanju potrebne mehanizacije radi čišćenja snega koji je prethodnih dana napadao i do 40 cm doneta je na održanoj telefonskoj sednici štaba za vanredne situacije
“Na čišćenju snega angažovano je 5 kombinirki naših preduzetnika, 1 kombinirka JKP Gradska čistoća i 2 kombinirke JKP Vodovoda. Pored toga na terenu su naši traktori, kamioni i grejder JKP preduzeća za uredjivanje građevinskog zemljišta. Svi raspoloživi resursi su na uklanjanju snega i nadamo se da će u najbržem roku posao biti završen”, kaže se na zvaničnoj stranici Grada Novog Pazara.

 

Podeli