DruštvoVesti

Svi putevi prohodni. Neophodan oprez!

Svi putevi prvog i drugog reda, za čije održavanje je zaduženo preduzeće Novi Pazar put, prohodni su i nakon novih snežnih padavina. Za putare su sinoć najkritičnije deonice bile na saobraćajnicama prema zimskim turističkim centrima i na Pešterskoj visoravni. Iz ovog preduzeća savetuju vozačima da ne kreću na put bez zimske opreme i da prilagode vožnju uslovima na putu. Prema informacijama nadležnih iz lokalnih javnih preduzeća prohodni su i seoski putevi na teritoriji Novog Pazara.

”Imali smo problema, celu noć su radile naše ekipe koje su konstantno u pripravnosti. Skoro sve kritične deonice na području Srbije su u našoj nadležnosti. Imamo Goliju, Peštersku visoravan, Kopaonik, Goč… Svi ti prevoji su u okviru napše mreže koju održavamo. Ono što je važno, trenutno nemamo ni jedan putni pravac neprohodan”, izjavio je tehnički direktor preduzeća ”Novi Pazar – put”, Sead Mujović.

Preduzeće za puteve ”Novi Pazar – put” zaduženo je za održavanje saobraćajnica prvog i drugog prioriteta na teritoriji Novog Pazara i susednih opština, u ukupnoj dužini od oko 800 kilometara. Vozačima se savetuje oprez.

”Mnogo bitno je da vozači imaju zimsku opremu; da ne kreću na put ako ne moraju, posebno kada su padavine u toku, i važna preporuka za vozače teretnih vozila je da ne kreću prema usponima. Jedna trećina naših deonica je preko 1300 metara nadmorske visine, tako da ne savetujemo teretnjacima vožnju na tim deonicama”, podseća Mujović.

S.Lj.

 

Podeli