DruštvoVesti

Misija OEBS-a u Srbiji objavila konkurs za program profesionalnog usavršavanja u institucijama JSL za mlade iz jugozapadne Srbije

Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava na jugozapadu Srbije, objavila je konkurs za program profesionalnog usavršavanja u institucijama lokalnih samouprava za mlade iz jugozapadne Srbije. Šest (6) učesnika/ca će, kroz ovaj program, dobiti priliku da steknu znanja iz oblasti dobrog upravljanja i javne uprave kroz praktičan rad pri lokalnim samoupravama. Učesnici/ce programa će takođe učestvovati u raznim aktivnostima, obukama i treninzima tokom petomesečnog usavršavanja koje počinje u februaru 2022. godine.  Program je deo projekta Upoznavanje građana sa radom i nadležnostima lokalne samouprave“ koji Misija OEBS- a Srbiji a sprovodi uz podršku vlade Švajcarske konfederacije. 

Svršeni diplomci sa visokim obrazovanjem koji su zainteresovani za javnu upravu na lokalnom nivou i koji imaju trenutno prebivalište u Novom Pazaru, Prijepolju i Sjenici pozivaju se da se prijave na konkurs koji traje do 17. januara 2022. godine. Procesom odabira najboljih kandidata predviđen je razgovor sa kandidatima uživo ili putem online platforme i pismeni test. Ukupno će biti izabrana po 2 kandidata/kinje po gradu/opštini koje učestvuju u realizaciji ovog programa. Kriterijume za prijavljivanje kao i samu prijavu možete pogledati na sledećem linku:

bit.ly/OEBSPPU2022.  

Misija OEBS-a u Srbiji je pokrenula ovaj projekat sa ciljem da podstakne mlade na  značajnije učešće u društvenom životu, kao i da poboljša znanje i razumevanje principa dobrog upravljanja, pravnog sistema Republike Srbije i nadležnosti institucija lokalne samouprave kroz iskustveno učenje.

Ključna stvar u pristupu osnaživanja mladih Misije OEBS u Srbiji je stalno ulaganje u usavršavanje mladih iz svih zajednica kao i njihovo aktivno učešće u podršci vladavini prava u Republici Srbiji.

 

Podeli