DruštvoPolitikaVesti

Vučić o snimku iz Priboja: Bošnjaci u Srbiji će biti apsolutno bezbedni i zaštićeni, ovo je njihova zemlja koliko i moja

Što se tiče događaja iz Priboja, nisam sve detalje video, moje je da kažem Bošnjacima u Srbiji da je ovo njihova zemlja, jednako koliko i moja, jednako koliko i svih nas. Biće apsolutno bezbedni i zaštićeni, srpska država neće dozvoliti bilo kakve incidente, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tako je prokomentarisao snimak proslave rođenja deteta Dragana Zekovića, policajca iz Priboja, na kojem su se, kako video snimci pokazuju, pevale nacionalističke i ratnohuškačke pesme o Vukovaru, Srebrenici, Sjenici i Novom Pazaru.Na pitanje kako komentariše taj snimak, Vučić je poručio da niko ne može da se saglasi sa vređanjem drugih naroda.

-Video sam taj snimak. Što se tiče događaja iz Priboja, nisam sve detalje video, moje je da kažem Bošnjacima u Srbiji da je ovo njihova zemlja, jednako koliko i moja, jednako koliko i svih nas. Biće apsolutno bezbedni i zaštićeni. Naravno da niko ne može da se saglasi sa tim da vređate ili pretite pripadnicima drugih naroda podsećanjem na ubistva nevinih ljudi – kazao je Vučić.

Što se tičle odnosa Srba i Bošnjaka, mi moramo da razumemo da jedni bez drugih ne možemo da živimo i opstanemo.

– I što pre shvatimo, to će biti bolje i za jedne i za druge – poručio je Vučić.

Pogledajte video incidenta u Priboju koji je uznemirio javnost.

 

 

 

Podeli