DruštvoVesti

Iz SPP Priboj osudili skandal koji se desio u toj opštini

Incident u Priboju osudili su i iz Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja iz te Opštine.

“Od ovih groznih stihova običnom svijetu se ledi krv u venama, a kada ih pjesmom i urnebesnim povicima ukrase pripiti policajci države Srbije, u tom slučaju ovo se može objasniti samo kao govor mržnje, nastavak društvenog konsezusa oko veličanja ratnog zločina i vrijeđanja žrtava strašnih ratnih zločina, a na poslijetku ovo je otvorena prijetnja autohtonom bošnjačkom narodu na ovim prostorima od činovnika države Srbije da će se ponoviti Vukovar i Srebrenica! Dužnost nam je i obaveza da javnost upoznamo ko su ti kafanski junaci sa video zapisa: Vidosav Avramović, Marko Ž(Z)ujić, Milojica Bjelović Mime, Marko Klisura, Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i Marko Pantović”, navodi se u saopštenju OO SPP-a u Priboju.

“Zahtjevamo od ministra Policije da hitno preduzme odgovarajuće mjere u PU Prijepolje – PS Priboj, i vinovnike ovog nemilog događaja primjereno kazni, a to znači udaljenje iz Policije. Ukoliko do takve reakcije od strane MUP Srbije ne bude to je tada jasna poruka Bošnjacima Priboja i cjeloga Sandžaka da nemaju zaštitu od državnog organa koji je zadužen da čuva javni red i mir, sigurnost građana i njihove imovine, već da njihova sigurnost zavisi od samovolje bahatih pojedinaca koje kada ovakve stvari urade neće niko sankcionisati za takva nedjela.

Iz SPP Priboj pozvali su javnost u toj Opštini da bez ikakvih razlika jasno osude incident, a zahtjevaju i sastanak Odbora za bezbjednost opštine Priboj, na kome će se izjasniti o ovom nemilom događaju, a o preduzetim mjerama obavjestiti širu javnost.

Pogledajte video incidenta u Priboju koji je uznemirio javnost.

Podeli