DruštvoEkonomijaVesti

Usvojen budžet, Samira Ćosović zamenica predsednika opštine Prijepolje

Prijepolje – Budžet opštine Prijepolje u 2022. godini projektovan je na oko 1,63 milijarde dinara, od čega preneta a neutrošena sredstva iz ove godine čine čak 430 miliona dinara. Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici, odbornici su umesto Esada Hodžića, koji je sredinom leta podneo ostavku na mesto zamenika predsednika opštine na tu funkciju izabrali Samiru Ćosović profesoricu srpskog jezika i književnosti.

Prema rečima predsednika opštine Vladimira Babića najviše novca u narednoj godini opredeljeno je za investicije, a primarni cilj je širenje putne infrastrukture na “drugoj obali Lima”, prema naselju Hašimbegovića poljle u pravcu Zaluga.

– Imamo velike planove u sledećoj godini, uz pomoć Vlade Srbije želimo da širimo naš grad na drugu stranu obale Lima. Dugo vremena u Hašimbegovića polju je bila stopirana gradnja. Želimo to da promenimo, imamo obećanje dato Lidlu da ćemo izgraditi infrastrukturu prema naselju Zalug – kazao je predsednik opštine Vladimir Babić.

Ovogodišnji budžet, za razliku od prethodnih specifičan je po tome, što nisu precizno definisani putni pravci koji će se asfaltirati u narednoj godini, već je novac zbirno bilansiran na konto infrastrukture.

Opozicija smatra da se budžet ne može nazvati investicionim, već da se njime samo predviđa povećanje broja zaposlenih u Opštinskoj upravi i javnim ustanovama.

– Osnovna kakteristika budžeta jeste to što se planira povećanje broja zaposlenih u Opštinskoj upravi i drugim institucijama koje su u nadležnosti lokalne samouprave – ističe Edib Kajević odbornik SDA Sandžaka.

Samira Ćosović prva je dama koja je izabrana na funkciju zamenika predsednika opštine Prijepolje. Ona će na tom mestu naslediti Esada Hodžića koji je podneo ostavku zbog neslaganja sa izborom Mersida Mekića za člana Opštinskog veća. Ćosović smatra da neće biti lako naslediti Hodžića na toj funkciji, međutim obećava predan i posvećen rad.

– Trudiću se da budem dobar saradnik predsedniku Opštine i Opštinskom veću. Dodatni teret i obavezu prestavlja mi to što ću zameniti Esada Hodžića, koji je prema rečima predsednika i njegovih saradnika, a i građana bio neko ko se maksimalno posvetio poslu – navodi nova zamenica predsednika opštine Samira Ćosović.

Odbornici su usvojili plan i program poslovanja Regionalne sanitarne deponije “Banjica” za narednu godinu, dok je Dževadu Beganoviću aktuelnom vd direktoru Komunalnog preduzeća produžen mandat za još jednu godinu.

Alem Rovčanin

PP Media Prijepolje

Podeli