DruštvoVesti

Bačevac dočekao delegaciju turske Skupštine, danas sastanci sa Ljajićem i delegacijom Novog Pazara

U Srbiji boravi delegacija Velike Narodne skupštine Republike Turske koju predvodi  njen predsednik Mustafa Šentop.

Delegaciju je juče na aerodromu u Beogradu dočekao predsednik parlamentarne grupe prijateljsta Srbije sa Turskom, narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačavac, koji je uz predsednika srbijanskog parlamenta Ivicu Dačića, domaćin delegaciji Turske.

Na današnjem sastanku sa prededbikom Republike Srbije predsednik Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafa Šentop preneo je pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i konstatovao da je upravo dobar odnos dvojice šefova država doprineo da odnosi Srbije i Turske budu na istorijski najvišem nivou.

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je konstatovao da bilateralne odnose odlikuje intenzivan politički dijalog i sve izraženija ekonomska saradnja, posebno kroz investicije kompanija iz Turske, kao i učešće u različitim infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Predsednik turske Skupštine Šentop je dodao da se nada da turske kompanije na najbolji način doprinose rastu srpske ekonomije.

Na sastanku je izraženo očekivanje da će okolnosti uskoro da dozvole održavanje nove sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, jer te sednice uvek daju snažan zamajac saradnji u različitim oblastima.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je i saradnja parlamenata Srbije i Turske značajna podrška razvoju bilateralnih odnosa.

Oni su se takođe saglasili da je veoma važno da obe zemlje doprinose održavanju mira i stabilnosti u regionu.

Kako saznaje RTV Novi Pazar delegacija Velike Narodne skupštine Republike Turske danas će se sastati u Beogradu sa osnivačem SDP-a i predsdnikom SDPS-a Rasimom Ljajićem kao i sa delegacijom Grada Novog Pazara koju predvodi gradonačelnik Nihat Biševac. U delegaciji će biti i predsednik SDP-a i pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, kao i predsednik parlamentarne grupe prijateljsta Srbije sa Turskom, narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačavac.

 

Senada Kalić

Podeli