DruštvoVesti

Zbog niskih temperatura moguća poledica na putevima

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a predzeće “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Užica, Vranja. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja, Zaječara.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Takođe se upozorava i na mogućnost pojave magle.

Na auto-putu E-75, na deonici od petlje Vladičin Han do GP RSM/SRB (Preševo), zbog pojave magle vidljivost je smanjena na 70 do 100 metara.

Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje maksimalan oprez pri vožnji i moli učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

 

Izvor: Tanjug

Foto: MLADEN ŠURJANAC / RAS SRBIJA

 

Podeli