Prezentovani Građanski vodič kroz budžet i nacrt budžeta za 2022. godinu

Prezentovani su Građanski vodič kroz budžet i nacrt budžeta za 2022. godinu. Predstavljeni su i rezultati ankete, koja je sprovedena tokom novembra, gde su građani imali prilike da svojim predlozima učestvuju u kreiranju budžeta. Lokalni budžet za narednu godinu projektovan je na nešto više od 3,5 milijardi dinara.
Javnosti su danas u Galeriji Multimedijalnog centra predstavljeni Građanski vodič kroz budžet za 2022. godinu kao i prezentacija učešća građana u kreiranju budžeta.

“Jako je bitno da u narednoj godini neće biti kreditnih zaduženja, budžet je kreiran na realnim osnovama. Kroz 17 različitih oblasti, novac će biti raspoređen na osnovu projekata za narednu godinu. Prioriteti su, kao i prethodnih godina, usklađeni sa potrebama građana, koji su imali mogućnost da se o tim potrebama izjasne. Novopazarci su imali mogućnost da u okviru ankete glasaju za određene projekte, ali i da sami predlože projekte koji bi trebalo da budu deo bužeta”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Želimo da građani znaju gde se i kako njihov novac troši. Nastavljamo uspostavljeni princip i tradiciju da smo jedna od najtransparentnijih lokalnih samouprava u zemlji”, zaključio je gradonačelnik Biševac.

Najviše glasova građana u anketi “Naš budžet 2022”, sprovedenoj tokom novembra, imaju sledeći predlozi: formiranje fonda za lečenje dece sa retkim bolestima, unapređenje energetske efikasnosti u cilju smanjenja zagađenja vazduha i čišćenje i rekultivacija divljih deponija.

 

 

 

Podeli