DruštvoVesti

Škole u Novom Pazaru spremne za izmenjeni režim rada ukoliko tako bude moralo zbog novog talasa koronavirusa

 Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se sa predstavnicima reprezentativnih sindikata kako bi razgovarali o nastavi od 1. septembra, planovima Ministarstva u narednom periodu, kao i izazovima sa kojima se susreću zaposleni u obrazovnom-vaspitno sistemu.  Ružić je istakao da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Кriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave.

Ukoliko nadležni kažu da zbog opasnosti širenja koronavirusa u ovom četvrtom talasu koji je uzeo maha u čitavoj zemlji se nastava u školama mora izvoditi po izmenjenom režimu, one su spremne za to.

“Nama takav vid rada više nije nepoznanica tako da smo apsolutno spremni da novu školsku godinu dočekamo u oba slučaja, da bude nastave kao u normalnim uslovima tako i nastave u vanrednim situacijama kao je što je trenutna sa koronom”, kazao je direktor OŠ”Stefan Nemanja” Edin Dugopoljac.

I OŠ”Bratstvo” spremna je za izmenjeni režim izvođenja nastave ukoliko se po takvom modelu bude moralo raditi.

“Mi smo zaista spremeni za svaki vid izvođenja nastave jer smo se zbog situacije sa koronom, na izmenjeni režim izvođenja nastave navikli, na žalost, ali ukoliko budemo morali,kažem još jednom, spremni smo”, ističe direktor novopazarske OŠ “Bratstvo Dejan Kulundžić.

On je napomenuo i to da su se tokom prošle školske godine izvodili radovi na rekonstrukciji škole i da su pored toga nastavu obavljali redovno kako u tim tako i u vanrednim uslovima zbog epidemiološke situacije i da su sve uspešno odradili a da će đaci od 1.septembra imati još bolje uslove jer se radovi polako privode kraju.

Ukoliko deca budu morala da nastavu pohađaju u uslovima kao i prošle godine, prosvetari mole roditelje da decu ponovo pripreme za takav vid učenja i da oni kao i deca prilikom dolaska do škole kada ih dovode a deca i na nastavi, obavezno nose zaštitnre maske i poštuju sve propisane protivepidemiološke mere.

B.V.

Podeli