DruštvoVesti

Sprema se pakao na graničnim prelazima: Naoružajte se strpljenjem ako putujete za vikend, evo gde su najveće gužve

Zbog povećane frekvencije saobraćaja očekuju se duža zadržavanja na graničnim prelazima tokom vikenda.

Saobraćaj se na većini puteva u Srbiji odvija redovno, kolovozi su suvi, vidljivost je dobra, ali Auto-moto savez Srbije (AMS S) upozorava vozače na oprez zbog visokih temperatura.

Takođe, zbog kraja radne nedelje i špica turističke sezone, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana na svim važnijim putnim pravcima, a posebno na koridoru 10, autoputu Miloš Veliki kao i na putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja vozila.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji vozila na ulazu na Batrovcima i Horgošu čekaju 60 minuta, a na Gradini 30 minuta. Na izlazu iz zemlje putnička vozila na Horgošu čekaju dva sata, na Gostunu i kod Špiljana 30 minuta.

Na teretnim terminalima vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu čekaju dva sata, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Međutim, napominju da će tokom dana i u popodnevnim satima doći do povećanja frekvencije saobraćaja, te se naoružajte strpljenjem ako krećete za vikend na put.

 

Izvor: MONDO/Tanjug

Foto: Tanjug/ALEKSANDAR CIRIC/BG

 

Podeli