DruštvoVesti

O bratskim odnosima Novog Pazara i Sarajeva razgovarali grdaonačelnici Biševac i Karić

U prvoj zvaničnoj posjeti Novom Pazaru boravila je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić. Ona je sa svojim kolegom, gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima, razgovarala o daljim odnosima i saradnji dva bratska grada. Konstatovala je da je saradnja u minulom periodu bila značajna ali da ima prostora da se ona unaprijedi, kao i to da je Novi Pazar koji joj je organizovao srdačnu dobrodošlicu, grad dobrih ljudi i domaćina.

Prva zvanična posjeta novoimenovane gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić, obilježili su razgovori o intenziviranju saradnje ali i utisak o Novom Pazaru, gradu dobrih domaćina i prijatnih i srdačnih građana. Gradonačelnica Sarajeva kaže da je upoznata sa realizovanim aktivnostima u minulom periodu, rezultati saradnje su izvanredni i kvalitetni ali uvijek su tu nove ideje i planovi koji će tako dobre odnose dodatno učvrstiti i pospješiti.

Politika grada Novog Pazara zasnovana je na njegovanju i uspostavljanju prijateljskih i bratskih odnosa sa narodima, ustanovama i gradovima. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici zahvalili su gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić za posjetu Novom Pazaru. Tokom susreta razgovaralo se o o sardnji bratskih gradova. Biševac je istakao da je njegova obaveza, kao i gradonačelnice Sarajeva, da za dobro naroda dva bratska grada i dvije prijateljske zemlje rade na unaprijeđenju saradnje u svim oblastima.

Posjeta Novom Pazaru usliejdila je nakon susreta i razgovora gradonačelnika Biševca i gradonačelnice Karić u Potočarima, tokom obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici.

A. N.

Podeli