EkonomijaVesti

“Zlatne ” vize za privrednike: Pomoć privredne komore Srbije pri dobijanju dugoročnih viza

 Privrednici Zapadnog Balkana koji posluju i investiraju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima privredne komore Dubaija i Srbije, partnerski i na predlog Privredne komore Srbije, pomoći će u dobijanju “zlatnih” dugoročnih viza, dogovoreno je danas na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Komorskog investicionog foruma (KIF ZB6) i Hamada Buamima, predsednika Privredne komore Dubaija.

– Danas smo dogovorili da Privredna komora Srbije bude ta institucija koja će Privrednoj komori Dubaija predlagati poslovne ljude za takozvanu dugoročnu zlatnu boravišnu vizu (Golden long-term visa). Mogućnost da brzo i bez velikih procedura ostvaruju svoje poslovne ideje i grade svoje poslove u Dubaiju, imaće ne samo srpski, već i biznismeni iz celog regiona – izjavio je Čadež.

Predsednik PKS je najavio da će poslovni ljudi iz Srbije tokom trajanja svetske izložbe “Ekspo Dubai”, od oktobra do marta sledeće godine, na B2B sastancima svakog meseca imati prilku da razgovaraju sa biznismenima iz celog sveta i dogovaraju nove poslove.

Čadež je zahvalio domaćinu, predsedniku Privredne komore Dubaija Hamadu Buamimu, na dosadašnjoj dobroj saradnji dve komore.

A.B.

PKS

Podeli