Dr Omerović: Svojim pacijentima savetujem vakcinaciju

 Izabranom lekaru u ambulanti  Doma zdravlja ovih dana javljaju se mahom hronični bolesnici ali u manjem broju nego inače. Kako kaže dr Azemina Omerović, razlog tome je pojačan strah od zaraze koronavirusom pa pacijenti često i pozovu telefonom ako nešto ozbiljnije nije u pitanju i konsultuju se sa lekarima.

“Pacijenti koji se ovih dana javljaju na pregled su mahom hronični bolesnici sa određenim tegobama gde mi naravno damo adekvatnu terapiju a u razgovoru sa njima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji ocenimo da je veliki broj njih skeptičan kada je vakcinacija u pitanju”, kazala je dr Omerović. Rekla je da je njeni pacijenti često pitaju šta ona misli da li je dobro primiti vakcinu ili ne jer često slušaju o tome kako vakcina ima štetnosti, pa kaže da im bez razmišljanja kaže da treba da prime vakcinu, objasni zbog čega i da su neistinite priče o štetnosti vakcine.

Kazala je da se veći deo pacijenata kojima je ona izabrani lekar vakcinisao i da joj je drago zbog toga zato što je to, kako ističe, poverenje u izabranog lekara.

Dr Azemina Omerović je inače, ne samo svojim pacijentima, već i svojim sugrađanima, uputila apel da se vakcinišu  kako bi što pre pobedili ovaj virus sa kojim se svi borimo više od godinu dana.

B.V.

Podeli