Sport

Novopazarski kvartet u futsal reprezentaciji Srbije

Reprezentaciju Srbije u futsalu očekuju kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, a među 15 igrača koje je pozvao selektor Goran Ivančić nalaze se i četvorica članova Kluba malog fudbala Novi Pazar.

Ivančić je, između ostalih, u nacionalnu selekciju pozvao i igrače lidera Prve futsal lige Srbije Denisa Ramića, Ninoslava Aleksića, Lazara Milosavljevića i Andreju Stojčevskog.

Futsal tim Srbije se od 24. januara pripremao u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a prvi meč u četvrtoj kvalifikacionoj grupi protiv reprezentacije Rumunije zakazan je za sutra od 18 časova u Temišvaru.

Šest dana kasnije biće odigran meč sa Bosnom i Hercegovinom u Novom Sadu, a potom slede utakmice sa Severnom Makedonijom, 5. marta u Vranju i 9. marta u Skoplju, kao i revanši sa Rumunijom i Bosnom i Hercegovinom, 9. aprila u Vršcu i 14. aprila u Zenici.

Plasman na šampionat Evrope obezbediće pobednici grupa, šest najboljih drugoplasiranih selekcija i pobednik baraža između preostale dve drugoplasirane reprezentacije.

Domaćin narednog Evropskog prvenstva u futsalu je Holandija, a utakmice su na programu od 19. januara do 6. februara 2022. godine.

M. Minić

Podeli