Servisne informacije

Stiže zahlađenje

Poslednji radni dan ove sedmice započeli smo uz oblake, ali, kako su i meteorolozi najavljivali, usledilo je razvedravanje. To je bio i uvod u stabilan vikend pred nama tokom kojeg nam kišobrani neće biti potrebni. Ipak, već početkom sledeće sedmice sledi preokret, a meteorolog Đorđe Đurić otkriva gde će pasti i prvi novembarski sneg.

– Ponovo će ojačati anticiklon, doći će do porasta vazdušnog pritiska, pa samim tim će tokom celog vikenda biti stabilno i suvo vreme – objašnjava Đurić.

Dakle, za vikend će u većini predela jutra biti hladna i maglovita, ali nas tokom dana očekuju sunčani intervali. Ipak, zbog tog visokog pritiska i slabog strujanja u nižim predelima, ponegde i tokom dana može biti magle i niskih oblaka.

– U skladu s tim će i temperatura biti raspoređena, u smislu da tamo gde bude sunčano biće prijatno, da kažemo toplo. U subotu se očekuje od 10 do 14 stepeni, a u delovima sa maglom biće nešto hladnije – kaže Đurić.

Slično vreme očekuje nas i drugog dana vikenda, dok će u ponedeljak biti još toplije, tako da se u većini predela naše zemlje očekuje temperatura oko 15 stepeni. U ponedeljak se živa u termometru ponegde može popeti i do 17. ili 18. podeoka. U predelima sa maglom biće hladnije, sa temperaturom ne višom od 10 stepeni.

Podeli