DruštvoVesti

Protestovali ugostitelji u Novom Pazaru

Vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni okupili su se nakon radnog vremena (21h) ispred Gradske uprave kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Štaba za vanredne situacije da se rad ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru ograniči do 21 čas u zatvorenom dijelu. Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali i saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno.

Jedini zahtjev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu a u suprotnom protesti će se nastaviti do ispunjenja zahtjeva.

Kako Radio-televizija Novi Pazar saznaje u Gradskoj upravi sutra će predstavnike vlasnika ugostiteljskih objekata primiti gradonačelnik Nihat Biševac u cilju iznalaženja rješenja za novonastalu situaciju.

Kako je i ranije saopšteno gradonačelnik Nihat Biševac je sa službama Gradske uprave u nekoliko navrata razgovarao o načinima kako pomoći novopazarsko ugostiteljstvo koje je, kao i širom svijta, teško pogođeno krizom izazvanom korona virusom. Jedna od mjera koja je na snazi a koja se tiče pomoći ugostiteljima u Novom Pazaru odnosi se na oslobađanje zakupa prostora za terase tokom trajanja pandemije korona virusa, to bi ugostiteljima trebalo da donese značajne uštede.

Prije Novog Pazara u kojem je na snazi vanredna situacija, odluku o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata uveli su i Kraljevo, Prokuplje, Valjevo…

Odlukom Štaba za vanredne situacije koja je stupila na snagu danas radno vrijeme ugostiteljskih objekata u zatvorenom ograničen je do 21 sat. Ta odluka donijeta je u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o mjerama za sprječavanje i suzbijanje korona virusa, a zbog nestabilne epidemiološke situacije u gradu i sve većeg broja pozitivnih na korona virus.

A. N.

Foto: L. I.

Podeli