DruštvoVesti

Kadribašić: Policija i tužilaštvo da učine sve na rasvetljavanju poslednjih događaja

Glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić u ekskluzivnoj izjavi za Radio televiziju Novi Pazar pozvao je policiju i tužilaštvo da učine sve na rastevtljavanju poslednjih događaja u kojima su, podsečamo, Bošnjaci bez ikakvog povoda postali meta nacionalističkog nasilja. Predsednik te crnogorske opštine Igor Golubović izrazio je uverenje da je reč o pojedinačnim slučajevima, te da iza njih ne stoji ni jedna politička, odnosno bilo koja organizovana grupacija

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima napadnute su, a u objekat je ubačena poruka „Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”. Ovo je na svom Fejsbuk profilu  objavio glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić. On je objavio fotografije polomljenih stakala na prostorijama Islamske zajednice i taj čin nazvao vandalskim.

U ekskluzivnoj izjavi dostavljenoj Radio televiziji Novi Pazar Kadribašić ističe da se tome mora stati na kraj. On je pozvao policiju i tužilaštvo da učine sve na rastevtljavanju poslednjih događaja u kojima su, podsečamo, Bošnjaci bez ikakvog povoda postali meta nacionalističkog nasilja.

Predsednik Opštine Pljevlja Igor Golubović izrazio je uverenje da je reč o pojedinačnim slučajevima, te da iza njih ne stoji ni jedna politička, odnosno bilo koja organizovana grupacija.

Pripadnici islamske veroispovesti u Pljevljima, poslednjih su dana meta napada u tom gradu. Podsećamo, tokom slavlja izborne pobede opozicije u Pljevljima pre dva dana demolirano je više objekata čiji su vlasnici građani islamske veroispovesti, a dva muškarca su napadnuta, prenosi TVCG.

Poslednje događaje u crnogorskim opštinama u kojima su  Bošnjaci bez ikakvog povoda postali meta nacionalističkog nasilja,  osudili su, i od nadleženih institucija hitne rekacije zatražili, društveno politički faktori i u Sandžaku, ali i šire. Podsečamo, iz Sandžačke demokratske partije juče su poručili da pružaju punu podršku Bošnjacima Crne Gore. Slične poruke stigle su i  iz stranke demokratske akcije Sandžaka, dok su danas iz Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća zahtevali brzu, efikasnu i profesionalnu istragu policijskih i pravosudnih organa Crne Gore.

 

 

Senada Kalić

Podeli