COVID-19DruštvoVesti

Gerontološki centar u takozvanom preventivnom karantinu

Korisnici Gerontološkog centra u Novom Pazaru nalaze se u preventivnom karantinu. Posjete najbližih članova porodice dozvoljene su im uz prethodnu najavu, a obavljaju se uz mjere distance.

Popuštanje mjera najsporije je u oblasti kojoj pripadaju domovi za stara lica. U novopazarskom Gerontološkom centru koji je u karantinu gotovo 5 mjeseci srećni su jer je sačuvano zdravlje svih osamdeset korisnika.

Prihvaćena je preporuka Ministarstva zdravlja i bez problema se sprovodi dobrovoljni karantin, kako bi se u potpunosti zaštitili korisnici. Opremljeni su potrebnom zaštitnom opremom i namirnicima. Zaposleni su ovdje podijeljeni u dvije ekipe, i zajedno sa korisnicima provedu po 15 dana u karantinu. Prije nego odu kućama na odmor, njihove kolege se testiraju i sa negativnim rezultatom dolaze u petnaestodnevnu smjenu. Zovu ih nevidljivi heroji, a oni umorni i u neizvjesnosti do kada će situacija trajati.

U Gerontološkom centru Novi Pazar korisnicima je dozvoljena posjeta od 8 do 15 časova uz prethodnu najavu doalska. Posjeta se obavlja na udaljenosti od 3 metra.

A. Nićiforović

Podeli