Sport

Elzan Bibić: Spreman sam za 1.500 metara na PS, ali i za 5.000 metara u Ostravi

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je danas da posle višemesečnih treninga i samo dva takmičenja tokom leta s nestrpljenjem iščekuje predstojeće Prvenstvo Srbije u Novom Pazaru.

“Pandemija koronavirusa sprečila je da nastupim u disciplini 5.000 metara na mitinzima u Monaku i Geteborgu, a sada se u mom gradu vraćam stazi od 1.500 metara. Odlično se osećam i mislim da trenutno mogu dobro ispod tri minuta i 40 sekundi. Ipak, s obzirom na konkurenciju, mislim da će trka biti na nekih tri minuta i 45 sekundi”, ocenio je Bibić.

On je početkom juna na Ramazanskoj trci u Novom Pazaru prešao 3.000 metara za 7:55,62 minuta, što je njegov treći rezultat karijere na toj deonici, dok je pre mesec dana u Čačku na 1.500 metara ostvario vreme od 3:45,14 minuta.

“Trčaću u Pazaru samo u subotu, a potom idem za Ostravu. Na mitingu u tom češkom gradu, koji je zakazan za 8. septembar, konačno me očekuje nastup na 5.000 metara. Dugo se spremam za tu disciplinu i pokušaću da napravim vredan rezultat”, najavio je Bibić.

Atletsko Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u Novom Pazaru na programu je 5. i 6. septembra, a tokom oba dana takmičenja će početi u 16 časova.

M. Minić

Podeli