Sport

Odbojkaš Alija Bekrić na pripremama juniorske reprezentacije Srbije za EP

Odbojkaš Novog Pazara Alija Bekrić od danas je u Kragujevcu na pripremama juniorske reprezentacije Srbije, koju od 26. septembra do 4. oktobra u Češkoj očekuje Evropsko prvenstvo za uzrast do 20 godina.

Na spisku trenera Boška Mačužića je 18 juniora, a među njima su tehničari David Rudić (Vojvodina), Aleksa Kozić (Vojvodina) i Bojan Jevtović (VA 14 Valjevo), korektori Vidak Cvetković (Partizan) i Dušan Nikolić (Crvena zvezda), te libera Uroš Mišković (Vojvodina) i Aleksa Mladenović (Partizan).

Osim Bekrića, Mačužić je na poziciji primača servisa pozvao Ognjena Vidovića (Radnički Kragujevac), Ognjena Niketića (Crvena zvezda), Veljka Mašulovića (Crvena zvezda), Danila Elezovića (Vojvodina), Branka Kopitića (Vojvodina) i Uroša Ubiparipa (Mladi radnik), a tu su i srednji blokeri Veljko Ćulibrk (Vojvodina), Miloš Bojović (Vojvodina), Vlado Šaranović (Vojvodina) i Stefan Fet (Crvena zvezda).

Juniori Srbije će u grupnoj fazi takmičenja u Kurimu igrati sa odgovarajućim selekcijama Poljske, domaćina Češke, Francuske, Belgije i Italije, dok su u B grupi Rusija, Nemačka, Turska, Belorusija, Ukrajina i Holandija.

U polufinale će se plasirati po dve najbolje selekcije iz obe grupe, a sve utakmice završnice Evropskog prvenstva za juniore biće odigrane u Brnu.

M. Minić

Podeli