Društvo

DUNP: Sutra počinje drugi upisni rok

Na  Državnom  univerzitetu  u  Novom  Pazaru   sutra počinje drugi rok za upis na prvu godinu studija.  Ovo je prilika da do indeksa dođe ukupno 361  kandidat  (215 na budžetu i 146 na samofinansiranju).

Na Departmanu za matematičke nauke, u drugom roku mogu da se upišu 62 studenta, a na Departmanu za tehničke nauke  56. Na ekonomskim naukama drugu šansu za upis mogu da ostvare 38 , a na pravnim 25 kandidata.

Na   biomedicinskim naukama ostalo je ukupno 30, filološkim – 28 slobodnih mesta, hemijsko-tehnološkim 36, dok će na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici  moći da se upiše još 45 studenata.  Na studijskom programu Zdravstvena nega, gde  će se školovati strukovne medicinske sestre i tehničari, ima 41 mesto.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Prijavljivanje  kandidata  za upis u drugom roku obaviće se 2.  i 3. septembra, a prijemni ispiti polagaće se  5. septembra. Sve aktivnosti obavljaće se uz primenu preventivnih mera koje nalaže aktuelna epidemiološka situacija.

U junskom upisnom roku na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, upisano je preko 590 brucoša, čime je ostvaren  najveći deo planirane upisne kvote.

Izvor: DUNP

Podeli