Politika

Ponavljanje parlamentarnih izbora na 9 mesta u Novom Pazaru

Republička izborna komisija nije proglasila konačne rezultate izbora iz razloga što je na velikom broju mesta, na teritoriji cele zemlje, utvrđena nepravilnosti i uložen prigovor na rad biračkih odbora. U Novom Pazaru izbori će biti ponovljeni na devet mesta i to prvog jula tekuće godine.

Na sednici Republičke izborne komisije, koja je održana danas, doneta je odluka da se izbori na teritoriji Srbije ponove na 234 biračka mesta. Razlozi za ponavljanje izbora, kako navode nadležni, su greške i prigovori u radu biračkih odbora, pa je tako, ističe koordinator radnog tele, Džemil Divanefedić, na teritoriji cele zemlje izdato sedam hiljada prigovora. U Novom Pazaru, dodaje Divanefendić, izbori će se ponoviti na devet lokacija i to samo na parlamentarnom nivou, na sledećim mestima:

32. Odojeviće, Mesna kancelarija

42. Vidovo

48. Leča

52. Trnava

53. Pljevljani

66. OŠ “Selakovac”

74.Ćukovac 2, Kulturni centar

77.Zgrada tehničkog pregleda Lađar Adis

84. OŠ “Ćamil Sijarić”

S obzirom da je u Novom Pazaru uvedena vanredna situacija , te je tako zabranjeno okupljanje više od pet ljudi u zatvorenom prostoru, krizni štab će morati da donese posebne mere glasanja da bi se ispoštovale sve vanredne okolnosti. Glasačima će i ovaj put biti obezbeđene maske i sredstva za dezinfekciju, rekao je Divanefendić, a glasanje je zakazano za 1. Jul.

Nakon što se na svim mestima i u svim opštinama ponove izbori biće donet konačan spisak poslanika u Skupštini Srbije.

M. J.

 

Podeli