Autobuski saobra─çaj redukovan, ali redovan

Nakon vi┼íemese─Źne pauze izazvane koronavirusom autobuski saobra─çaj kao da se polako normalizuje, ali neke linije su i dalje redukovane zbog aktuelne epidemiolo┼íke situacije i ┬á┼íkolskog raspusta. Kako se najavljuje, od petka ─çe autobusi saobra─çati i na liniji Novi Pazar ÔÇô Skoplje. U Sand┼żaktransu ka┼żu da se voza─Źi pridr┼żavaju predlo┼żenih mera za┼ítite, ali i sve ve─çi broj putnika u poslednje vreme nosi maseke.

Sa autobuske stanice u Novom Pazaru odr┼żavaju se svi vidovi putni─Źkog prevoza od gradsko-prigradskog, me─Ĺgradskog do me─Ĺunarodnog saobra─çaja. Prema va┼że─çim propisima pun kapacitet me─Ĺugradskih linija mo┼że se o─Źekivati od septembra.

”Od kako su ukinute mere zabrane prevoza, prevoznici polako po─Źinju da uvode u svoj re┼żim rada sve polaske. Nama je kao prevoznicima do 1. septembra dozvoljeno 25 odsto me─Ĺumesnih linija. Sad trenutno se vozi daleko vi┼íe od tog procenta. U gradskom saobra─çaju mi uglavnom vozimo na svim pravcima, nekih 70 odsto linija”, ka┼że direktor saobra─çaja u preduze─çu Sand┼żaktrans, Saladin Karali─ç.

”Linije su uglavnom nerentabilne, jer putuju samo oni koji moraju, najvi┼íe studenti i radnici”, ka┼że Karalic. Da nije pomo─çi dr┼żave u vidu minimalnih zarada, dodaje, poslovanje prevoznika bilo bi vrlo ote┼żano. ┼áto se ti─Źe me─Ĺunarodnih linija sa autobuske stanice u Novom Pazaru uspostavljene su sa Bosnom i Hercegovinom, a od 15. juna sa Nema─Źkom i Austrijom. U najavi je da ─çe od petka autobusi saobra─çati i na liniji Novi Pazar – Skoplje.

S.Lj.

 

Podeli