DruštvoVesti

Nastavljena akcija “Da Pazar zablista”, GU otvorena za predloge građana

U okviru projekta “Da Pazar zablista” grad Novi Pazar rekonstruiše oko 80 ulaza stambenih zgrada. Radovi su počeli pre nekoliko dana, a pored krečenja, sredstvima iz gradskog budžeta finansira se i zamena stolarije, kao i parterno uređenje oko zgrada.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kaže da je cilj stvaranje što bolje saradnje sa građanima uz čiju se pomoć lakše može postići da grad i sva naselja zablistaju punim sjajem. On je pohvalio stanare što vode računa o životnom okruženju, te da je ispred mnogih zgrada primetan uređen I ozelenjen vrt.

“Samo zajedno možemo učiniti da naš grad i sva naselja zablistaju punim sjajem. Pohvalio bih stanare zgrada u ovom delu grada, koji ulažu trud u održavanje zajedničkog prostora”, kazao je gradonačelnik, podsećajući da je Gradska uprava otvorena za građane i da svi koji žele, mogu da dostave predloge za uređenje njihovih naselja, bez obzira u kom delu Novog Pazara žive.

U okviru akcije “Da Pazar zablista”, preuređen je i kompleks zgrada u ulici Veljka Vlahovića. Projekat obuhvata krečenje i sređivanje ulaza u zgradama, zamenu stolarije i radove na parternom uređenju. Reč je o izuzetno starim objektima u kojima živi mnogo mladih bračnih parova sa decom. Iako su ovi stambeni objekti stari I po nekoliko decenija, uređenje ulaza im je dalo mnogo lepšu I uređeniju sliku.

Uređenje ulaza stambenih zgrada jedan je od pokazatelja da se slika Novog Pazara iz dana u dan menja na bolje, a iz gradske uprave Novog Pazara najavljuju da će sa uređenjem životnog prostora građana nastaviti I ubuduće.

Podeli