COVID-19

Buknulo novo žarište u Srbiji

U Vranju je u toku hitna sednica Gradskog štaba zbog 54 nova slučaja obolelih od koronavirusa, koji su tokom noći primljeni na Infektivno i Grudno odeljenje Zdravstvenog centra, javio je Fonet. Ponovo je aktivirana i kovid bolnica, koja je zatvorena krajem aprila.

Zbog porasta broja novoobolelih u Vranju ponovo aktivirana kovid 2 bolnica i da su od subote primljena 52 pacijenta.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić izjavila je da su to većinom kontakti radnika dve privatne firme. Težu kliničku sliku ima šest pacijenata, dok su ostali pozitivni na korona virus sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma, navela je ona.

Povećan je, kako dodaje, i broj testiranih, pre svega kontakata radnika dva preduzeća, za proizvodnju nameštaja i obuće.

Kako je javio Fonet, u Vranju je zbog novonastale situacije i ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zoran Đorđević.

Ta agencija prenosi da se gradonačelnik Slobodan Milenković tokom noći sastao sa epidemiolozima i zakazao hitan sastanak Štaba za vanredne situacije.

I portal “Info vranjske” potvrđuje ove navode informacijom da se na Infektivno odeljenje lokalne bolnice u subotu noću javilo najmanje 50 novih pacijenata za koje sumnja da su zaraženi koronavirusom i ovo oboljevanja povezuje “sa centrom zaraze u jednoj od dve fabrike”.

(RTS)

Podeli