DruštvoVesti

Prvi maj-Izletišta pusta

Danas je Prvi maj-Međunarodni dan rada, a izletišta u Novom Pazaru i širom Srbije bila su pusta. Prvomajski uranak ove godine je izostao zbog epidemije korona virusa, a do sutra u 5 sati je na snazi policijski čas. Danas smo obišli jedno od najpoznatijih izletišta Pazarište.

Slika iz novopazarskih izletišta i parkova, u kojima se Međunarodni praznik rada tradicionalno proslavlja uz druženje je potpuna drugačija zbog epidemije virusa korona.
Umesto roštilja, šatora i muzike, na poznatim izletištima , gde inače brojni građani u prirodi prave prvomajski uranak, roštilji i mesta sa drvenim stolovima i klupama su potpuno prazni.

Ekipa RTV-a je obišla I poznato novopazarsko izletište Pazarište, gde je takođe bilo pusto. Međutim s obzirom da je u toku mesec posta, verujem da bi i bez uvođenja policjskog časa mali broj ljudi boravio ovde.
Na snazi je policijski čas, odnosno mera zabrane kretanja, koji je počeo juče u 18 časova i koji će trajati sve do sutra, subote, u 5 časova ujutru.
Mere zabrane kretanja ne odnose se na starije od 65 godina koji će moći u trajanju od sat vremena, po dva puta, bilo kada u toku dana, da izađu iz svojih domova i prošetaju.

Ostali građani moći će da napuste dom u subotu, 2. maja, u pet ujutru, a biće u obavezi da se vrate najkasnije u 18 časova. Policijski čas od 18 sati važiće i u nedelju, 3. maja, i biće završen u ponedeljak u 5 sati ujutro.

 

Izvor: rtvnp.rs, portali

Podeli